Vozači sa probnom vozačkom dozvolom na jednodnevnom treningu Nacionalne vozačke akademije- NAVAK

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Arilje u cilju povećanja bezbednosti svojih sugrađana a naročito dece, u proteklom periodu organizovao je brojne edukativne radionice ali i postavljanje zastitnih stubića i svetlosnih signalizacija upozorenja.

 Ono što je izuzetno značajno jeste pohađanje treninga bezbedne vožnje od strane 30 novih vozača sa probnom dozvolom.

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja opštine Arilje Programom za ovu godinu planirao je deo sredstava za učešće vozača sa probnom vozačkom dozvolom na jednodnevnom treningu Nacionalne vozačke akademije- NAVAK.

Život za mlade vozače jedan je od treninga koje organizuje NAVAK, a koji je uspešno završilo 30 vozača koji su stekli probnu vozačku dozvolu B kategorije sa prebivalištem u opštini Arilje, u petak 04. novembra ove godine. 

Kroz teoriju i praktične vežbe polaznici su imali priliku da se upoznaju sa najčešćim uzrocima saobraćajnih nezgoda.

Ovaj trening prilika je da vozači početnici iskuse različite realne situacije, ali u bezbednim uslovima.

U okviru tri predavanja i 5 praktičnih vežbi polaznici su se oprobali u ulozi vozača, suvozača i putnika i to prilikom zauzimanja pravilne vozačke pozicije, paničnog kočenja na različitim podlogama, izbegavanja prepreka, koje su samo neke od celina koje obuhvata trening.

Kako su mladi vozači u Republici Srbiji prepoznati kao ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju važno je ovakvim i sličnim merama ukazati im na značaj bezbednog učestvovanja u saobraćaju, a još važnije na rizike kojima mogu biti izloženi, a koje svojom savesnom i odgovornom vožnjom mogu izbeći.

Cilj Saveta za ubuduće jeste da sledeće godine obezbede još veći broj kandidata koji će pohađati trening bezbedne vožnje jer po statističkim podacima daleko je manji broj učesnika u saobraćajnim nezgodama nakon ovakvih obuka.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds