U Guči održana tribina sa temom ,,Bolje sprečiti nego lečiti“

Udruženje građana „Nada“ iz Lučana u saradnji sa SŠ „Dragačevo“ Guča danas je u sportskoj sali srednje škole u Guči održalo tribinu sa temom „Bolje sprečiti, nego lečiti“. Cilj tribine bio je da se preventivno deluje na mlade protiv zavisnosti od klađenja i da se mladi usmere na kvalitetno stvaralaštvo.
Tribini su prisustvovali učenici SŠ „Dragačevo“ Guča, a gost tribine bio je osnivač udruženja „Nada“ i autor knjige „Kladionica je moja prošlost“ Branislav Jemuović, koji je izneo svoje lično iskustvo u borbi koja je stajala sedam godina od kada je „popunio poslednji tiket“.
Ključne aktivnosti udruženja građana „Nada“ iz Lučana, koje postoji od 2020.godine, su organizovanje tribina, radionica, seminara i savetovanja o štetnim posledicama kockanja, tj.klađenja.
„Ciljna grupa udruženja su učenici srednjih škola i završnih razreda osnovne škole, a cilj je da se mladim ljudima ukaže da je granica između klađenja iz zadovoljstva i bolesti zavisnosti veoma mala“, rekao je danas u Guči osnivač udruženja „Nada“ Branislav Jemuović.
„Kao osnivač udruženja i kao osoba koja je lično prošla taj put, smatram da mogu svojim savetima da pomognem mladima, pogotovo dečacima koji su u prelomnoj fazi, počeli su da igraju kladionicu i ulaze u njene tajne. Mislim da kao udruženje možemo da im pomognemo i ukažemo koliko zavisnost od klađenja može da ugrozi razvoj svakog mladog čoveka, njegovu porodicu i život“, istakao je Jemuović.
Kockanje je najteža zavisnost i najteže se leči jer je potpuno nehemijska i za nju ne postoji blokator kao lek. SZO je kockanje proglasila za bolest, poput narkomanije i alkoholizma.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights