GUČA U PADINI: Dobili smo finaliste sa teritorije Vojvodine i Beograda – na Sabor dolazi orkestar Damira Ametovića

Prethodnog vikenda, u opštini Kovačica, održana je manifestacija „Guča u Padini“. U okviru bogatog kultuno-umetničkog programa gde su se nizali folklorni sadržaji, centralni deo je, kao i svake godine, bilo Predtakmičenje trubačkih orkestara sa teritorije Vojvodine i Beograda. U odnosu na prethodnu godinu, zabeležen je povećan broj prijavljenih orkestara.
Na sceni pred stručnim žirijem umeće sviranja pokazala su dva mlada orkestra, i to: u pionirskoj kategoriji orkestar „Bras pilići“, a u omladinskoj orkestar „Sose i Lale“
Oba mlada orkestra direktno su se plasirala na Takmičenje mladih trubačkih orkestara na Saboru trubača u Guči.
Što se tiče seniorske kategorije, učešće su uzeli sledeći orkestri: „Vatromet“, „Kobre“, orkestar Damira Ametovića, Novosadsko – šidski trubači i orkestar Danijela Kostića.
Odlukom stručnog žirija, za najbolji orkestar proglašene je trubački orkestar Damira Ametovića. Drugo mesto su zauzeli Novosadsko-šidski trubači, dok je treće mesto pripalo orkestru Danijela Kostića.
Direktan plasman u Guču i mogućnost da se takmiči na Finalnom takmičenju seniorskih trubačkih orkestara na 62. Dragačevskom saboru trubača, obezbedio je orkestar Damira Ametovića iz Borče.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights