U Lučanima održan prvi Međunarodni kongres lekara – ginekologa 

foto/infopress

U Lučanima je održan Međunarodni kongres lekara-ginekologa posvećen metaboličkom sindromu, dijabetesu i hipertenziji u trudnoći. Na temu je govorila profesor dr Miroslava Gojnić Dugalić, načelnica patologije trudnoće Kliničkog centra Srbije. Skup je imao edukativni karakter i omogućio prisutnim lekarima sticanje novog znanja, kao i dodatne bodove za njihovu dalju karijeru. Simpozijum je realizovan uz podršku kompanije „Milan Blagojević“ i drugih lučanskih preduzeća, uz podršku opštine Lučani.

Cilj Međunarodnog kongresa lekara-ginekologa u Lučanima bio je zaštita zdravlja cele populacije. Doktorka Miroslava Gojnić Dugalić, predsednica Organizacionog odbora kongresa, istakla je važnost sprovođenja akcija i razmišljanja unapred kako bi se problemi sprečili. Ona je naglasila da trudnoća otkriva mnoge vulnerabilnosti organizma te da se kroz pravovremene intervencije može sprečiti bolest, pa čak i kod novorođenčadi.

Kongres je bio od velike koristi za sve zdravstvene radnike, pre svega lekare-ginekologe, ali i ostale zaposlene u zdravstvu. Veliku podršku seminaru pružili su kolege iz inostranstva, a prisustvovali su mu lekari iz zdravstvenih ustanova Zlatiborskog i Moravičkog okruga. Dijabetes je sve češći kod trudnica, a dr Dragana Vasilijević, ginekolog-onkolog iz Opšte bolnice u Čačku, naglasila je važnost teme i njenog izbora.

Kongres u Lučanima je održan uz podršku kompanije „Milan Blagojević“ – namenska. PR kompanije Milojka Jovanović Božić ističe da je njihov cilj zdrava populacija i briga o zdravlju naroda. Koordinator projekta udruženja „Degu“, Marijana Janković, ističe da je organizacija protekla bez problema zahvaljujući podršci i saradnji sa kompanijom „Milan Blagojević“. Pored „Milan Blagojevića“ kao generalnog sponzora, organizaciji kongresa pomogle su i kompanije Maksima i Panekspres iz Lučana, kao i nekoliko preduzeća iz Čačka.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights