Organski proizvodi na Užičkoj pijaci

Na užičkoj pijaci  otvorene su  prve dve tezge, na kojima se mogu naći domaći proizvodi, koji su u konverziji za dobijanje sertifikata za organsku proizvodnju.

Nekoliko proizvođača kozjeg mleka, sira i kajmaka,  predstavilo je  svoje proizvode, u konverziji, na novoj tezgi na užičkoj pijaci. Kupci su imali prilike da se upoznaju sa ovakvim proizvodima, ciji proizvodjaci ce uskoro dobiti u sertifikat .

Jedna od tezgi  nalazi se u Mlečnom carstvu, gde se prodaju kozje mleko, sir, kajmak i surutka, dok je  druga  na zelenoj pijaci, sa organskim jajima i povrćem. Radno vreme u zimskom periodu  je svakog petka i subote, a sa dolaskom lepseg vremena ocekuje se prosirenje,  kako radnog vremena,  tako i ponude.

Nezdrava ishrana i ogromna kolicina upotrebljene hemije u poljoprivrednoj proizvodnji , naterali su potrosace koji brinu o svom zdravlju da sirovine za ishranu potraze na tezgama sa oznakama organskih proizvoda. Uzaicani ce od sada imati priku da pazare upravo proizvode proizvedene u strogo kontolisanim uslovima.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights