Uklonjena Liška stena

Okončani su radovi na uklanjanju Liške stene na putnom pravcu Lučani – Guča i urađeno završno asfaltiranje te deonice puta. Ova investicija vredela je 110 miliona dinara a finansiralo je javno preduzeće „Srbija putevi“.

Uklonjenja je potpuno beskorisna stena od preko 70 hiljada kubika materijala i dobijena potpuno sigurna i bezbedna saobraćajnica sa potpuno novim asvaltom. Ukalanjanje Liške stene podrazumevalo je zahtevan tehnički poduhvat zbog izuzetne složenosti terena i zato je trajalo nešto duže nego što je planirano, naveo je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Predsednik Dolović je istakao i sledeće – Ovo je početak kapitalnih ulaganja u putnu infrastrukturu na našoj teritoriji. U narednom periodu očekuje se početak radova na autoputu Preljina – Požega a zatim i realizacija plana „Srbijaputeva“ o rehabilitovanju i asvaltiranju čak 42 kilometra puteva na teritoriji naše opštine čija vrednost je 310 miliona . Opština je takođe spremna da podrži i projekte za asvaltiranje još 12 kilometara puteva na našoj teritoriji a po modelu učešća dva prema jedan – navodi predsednik opštine Lučani.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights