Prikupljeno 200 jedinica krvi u Arilju

Četvrtu godinu za redom, poslednje subote jula meseca, u Arilju se organizuje velika akcija dobrovoljnog davanja krvi. Organizator je biznismen iz Beograda, Miljko Blagojević Maki, koji je poreklom iz Arilja, a kao i svake godine, i danas su u ovu varošicu došli njegovi prijatelji z cele Srbije. Oko 200 dobrovoljnih davalaca dalo je danas krv, a za sledeću godinu, 5. jubilarnu akciju, iz opštine Arilje poručuju da će biti još bolja i veća.

Više od stotinu Makijevih prijatelja iz gradova širom Srbije došlo je danas u Arilje da podrži akciju dobrovoljnog davanja krvi. Kažu, ovo rade zbog svog druga, ali i svesni činjenice da je u letnjim mesecima krv deficitarna i da mnogi životi zavise baš od njih .

Poreklom iz Arilja, Miljko Blagojević  već četvrtu godinu za redom baš ovde organizuje ovu veliku akciju, u kojoj je danas učešće uzelo oko 200 dobrovoljnih davalaca. Kaže da je zadovoljan, jer se njegovi prijatelji uvek rado odazovu pozivu.

Maki i njegovi prijatelju pozivaju sve humane ljude da uzmu učešće u svakoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, i naravno, da dodju u Arilje i sledeće godine.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights