Nedeljković: ,,Zahvalan sam svim tekstilnim firmama koje su nam izašle u susret u ovim teškim vremenima“

Situacija koja je zadesila celu Srbiju na lokalu se jako loše održava na seosko domaćinstvo koje se zbog uvedenih mera suočava sa problemom obavljanja svakodnevnih obaveza.

  • Sneg je pao, hladno je, mnogi se suočavaju sa manjkom drva. Pored toga ne mogu da preteraju seno, ne mogu da obrađuju zemlju, većina stanovništva u selima ima preko 65 godina. Razni su to problemi na koje se ljudi žale, ističe Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje.

Veliki broj tekstilnih firmi iz Arilja, uvidelo je problem nestašice maski pa su, shvativši od kakvog je značaja prevencija i zaštita, počeli i samostalno da šiju.

  • Mene je strah da nekoga ne izostavim, to su izvanredni i jako humani ljudi. Između ostalog firme: Nila teh, Miteks, Exterra, Stefan, Marko Cvetić iz Cerove, Simovići… kažem, ne znam da li sam nekog preskočio, ono što je bitno da su pored maski ponudili i svoju pomoć opštini što je u ovim teškim vremenima jako značajno. U zadnje vreme se pojavljuje problem oko skafandera koje medicinsko osoblje nosi, ukoliko bi došlo do širenja virusa na lokalu , zaposleni u DZ morali bi da nose zaštitne skafandere, stoga apelujem na sve tekstilne firme ako su u mogućnosti da počnu da ih šiju kako bismo mogli da pravovremeno odgovorimo potrebama medicinskog osoblja u slučaju epidemije na lokalu, navodi Nedeljković.
Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights