U LUČANIMA U TOKU DEZINFEKCIJA JAVNIH POVRŠINA I STAMBENIH ZGRADA

Opštinsko javno komunalno preduzeće „Komunalac“ jutros je počelo intenzivnu dezinfekciju svih javnih površina u naseljenom mestu Lučani.

Naime, juče je, odmah nakon potvrde o još jednom zaraženom sugrađaninu počela priprema dezinfekcionog rastvora natrijum hipohlorita. Ovo sredstvo opština je dobila juče a nakon sedam dana od kada je izvršila porudžbinu. Stigla je količina od jedne tone koncentrovanog sredstva koje će u odnosu jedan prema deset biti razblaženo sa vodom, tako da se trenutno raspolaže sa 10 hiljada litara dezinfekcionog sredstva.

Predsednik opštine je zajedno sa Štabom za vanredne situacije, odmah naložio sprovođenje dezinfekcije svih javnih objekata, javnih površina i dezinfekciju površina u zgradama, posebno na mestimana kojima se ostvaruje najveći kontakt građana (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata i dr).

Oko dvadeset radnika JKP „Komunalac“ je sa kantama rastvora već izvršilo obilazak stambenih zgrada i obavilo dezinfekciju u centru Lučana. Sledi, obilazak i dezinfekcija zgrada na Staroj i Novoj koloniji. Dezinfekcija je izvršena i u objektima javne namene (Dom zdravlja, pošta, banke, Opštinska uprava..)

Radnici javnog komunalnog preduzeća vrše i intenzivirano iznošenje smeća i dezinfekciju kontejnera na teritoriji opštine Lučani.

Za sutra je planirana akcija dezinfekcije javnih površina u naseljenom mestu u Guči, dok će, čim to vreme dozvoli, uslediti i dezinfekcija ulica i frekventnih putnih pravaca u najvećim naseljenim mestima opštine.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights