Aktuelna tema – Miljana Aćimović Stefanović predsednik SO Arilje

Na nedavno održanoj sednici SO Arilje, jedna od najzanimljivijih tačaka bilo je razdvajanje Biblioteke Arilje od turizma i Sportske hale.

  • Pa ako ćemo iskreno ni meni nije jasno zbog čega su te ustanove pripojene jedna drugoj. Razdvajanjem mislim da će i Bibioteka i Sportsko-turistički centar mnogo bolje funkcionisati, svako u domenu svog delovanja. Ono što je važno jeste da će se Biblioteka od sada zvati Narodna biblioteka Dobrilo Nenadić, jer je to čovek koji je dao veliki doprinos našem gradu, na inicijativu dosta ljudi preuzeli smo to da promenimo, ističe Miljana Aćimović Stefanović, predsednik SO Arilje.

Takođe na pomenutoj Sednici raspravljalo se o rebalansu budžeta koji je morao biti urađen zbog neplaniranih troškova.

  • Rebalans je morao biti urađen zbog Startup Centra, jer su sredstva planirana za izgradnju tog objekta vraćena, taj projekat na žačost nikako ne uspevamo da realizujemo, problemi se samo nagomilavaju. Imali smo tu još par stvari vezano za rebalans, izgradnju dečijih igrališta gde je povećan iznos za još 6 miliona , 9 miliona daje lokalna samouprava i isto toliko država, tako da ćemo napraviti jedno lepo dečije igralište u naselju Piskavice. Pored toga na još par igrališta biće dopunjen mobilijar.

Kada su deca u pitanju, ohrabruje vest da je Odluka o učeničkim i studentskim stipendijama izmenjena gde su kriterijumi malo spušteni i iznos povećan.

  • Ja kada sam došla na mesto predsednika SO videla sam da je veoma malo dece koja dobijaju tu stipendiju, možda 12 njih uključujući srednju školu i faklutet, pa smo smanjili kriterijume da mogu da konkurišu i deca koja su prva godina srednje škole i prv godina fakluteta da dobiju stipendiju. Tako da ove godine imamo više korisnika, a svakako smo za sledeću godinu predvideli veća sredsva, za srednju školu biće 7000 i za faklultet 12 000 umesto dosadašnjih 5000 i 10000.

Takođe nešto što će obradovati roditelje jeste da lokalna samouprava radi na otvaranju odeljenja muzičke škole, što bi učenicima olakšalo putovanje u Požegu gde najbliže mogu pohađati nastavu.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights