Aktuelna tema – Predrag Maslar predsednik opštine Arilje

Opština Arilje proglasila je vanrednu situaciju 14. decembra usled prekida u elektrosnabdevanju koji je izazvao težak i mokar sneg ali neprohodnosti lokalnih puteva.

  • Sneg je počeo da pada u nedelju ali mi nismo odmah proglasili vanrednu situaciju, pokušali smo da se izborimo sa čišćenjem sami, međutim već utorak smo morali da proglasimo vanrednu situaciju kako bismo uveli dodatnu mehanizaciju za čišćenje snega i raščišćavanje zavejanih područija. Porede toga imali smo problem sa strujeom i pokidanim žicama, na ovaj način smo pomagali radnicima EPS-a da prilaze trafostanicama kako bi otklonili kvarove. Čak smo imali problem sa nestankom vode u pojedinim delovima grada jer kad nema struje ne rade pumpe pa nema ni vode. Uspeli smo sve da saniramo pa smo posle nekih nedelju dana ukinuli vanrednu situaciju, nikoga nismo ostavili na cedilu sve puteve smo čistili mašine su sve vreme radile, navodi predsednik opštine Predrag Maslar.

Pred kraj godine obaveza svake lokalne samouprave jeste da donese budžet za narednu godinu, kojim se planiraju svi prihodi i rashodi.

  • U odnosu na ovu godinu budzet je veći za nekih 100 miliona. Imamo 17 programa od kojih na tri nisu raspodeljena sredstva to su razvoj turizma, biće raspoređena sada kada smo razvojili Sportsko turističku organizaciju i Biblioteku koja je od danas dobila naziv Dobrilo Nenadic. U pojedinim programima značajno su povećana sredstva npr. u programu broj jedan Stanovanje, prostorno planiranje i urabanizam gde je planirano 28 milona umesto prethodnih 7 900 000.
Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights