BRAVO ZA OMLADINU I BUDUĆNOST GUČE

U četvrtak, 28. jula, realizovana je inicijativa neformalne grupe mladih iz Guče, koja je pokrenuta u okviru programa ,,Šta nam teško“, uz podršku udruženja ,,Dragačevsko Sunce“. Ideja koja je sprovedena u delo jeste bilo uređivanje terena za odbojku na pesku na Sportskom centru u Guči, kao i obezbeđivanje mreže i odbojkaških lopti, ostavljenih u teretani „Prodidžim“ na korišćenje onima koji su zainteresovani za ovaj sport.
Program ,,Šta nam teško“ se sprovodi u okviru ,,Nacionalnog programa volontiranja – Mladi su zakon“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Cilj ovog projekta jeste da se aktiviraju mladi, kao i da se proširi svest o aktivizmu i značaju volontiranja. Važno je napomenuti da su se akciji, pored članova neformalne grupe i Udruženja, priključili i mladi volonteri iz Guče koji su prepoznali važnost uključivanja u zajedničke delatnosti koje doprinose poboljšanju života na lokalnom nivou. Sve ove aktivnosti bile su propraćene druženjem učesnika, humorom, muzikom, a krunisane su odbojkaškim mečom.
Udruženje „Dragačevsko sunce“ i neformalna grupa mladih iz Guče zahvaljuju se vrednom timu koji je sa njima sarađivao, kao i svim udruženjima koja su pomogla ,,Šta nam teško“ program, jer su prepoznali njihovu inicijativu. Sigurni smo da će ovi mladi entuzijasti i u budućnosti raditi na korist naše lokalne zajednice, a u prilog tome govore brojne humanitarne i društvene akcije koje su do sada veoma uspešno realizovali.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights