Sto hiljada ljudi posetilo Sabor u Guči

GUČA – Ovogodišnji Dragačevski sabor trubača u Guči, koji je trajao od 5. do 7. avgusta, posetilo je 100.000 ljudi, objavili su organizatori manifestacije.

Direktorka turističke organizacije Dragačevo, Aleksadra Mitrović, istakla je da je manifestacija protekla u „najboljem redu”, te da je broj gostiju opravdan, uzimajući u obzir da je u pitanju događaj koji ima svoju dugu tradiciju.

„Najveći broj stranih turista došao je iz zemalja regiona, ali i iz Francuske, Holandije i Portugala. Drago mi je da su utisci gostiju i više nego pozitivni i da su uspeli da na pravi način osete energiju sabora, po kojoj smo nadaleko poznati.

Posebno sam ponosna što smo bogatim muzičkim programom i kulturno-umetničkim sadržajem uspeli da prevaziđemo sva očekivanja”, rekla je Mitrović.

Podsećanja radi, tokom tri festivalska dana publika je imala priliku da uživa u zvukovima višestruko nagrađivanih majstora trube – Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Dejana Petrovića sa svojim Big Bendom, Ekrema Mamutovića, Bobana i Marka Markovića, prenosi Tanjug.

Posetioci su imali priliku da čuju i Danicu Crnogorčević, zatim prepoznatljive tonove Big Benda, orkestra RTS-a, Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Među gostima manifestacije našao se i bend Divanhana i grupa 357.

Pobednik ovogodišnjeg 61. Dragačevskskog sabora trubača u Guči je Elvis Bajramović, dok je titulu Najboljeg orkestra poneo orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

izvor / politika

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights