Kulturno – umetnički program u čast mladim bezbednjacima
gostima opštine Lučani

Više od 150 mladih okupila je prva nacionalna bezbednosna obuka iz oblasti vanrednih situacija. I to u opštini Lučani, u Guči. Za nekoliko dana, koliko su boravili u našoj opštini, prolazili su kroz različite edukacije, predavanja, kako bi bili što spremniji da deluju u kriznim situacijama. Ova obuka je podržana od strane Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, Ministartsva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije.
A u subotu, 1. aprila, Kulturni centar Guča, kao pravi domaćin, mladim bezbednjacima, priredio je prigodan kulturno – umetnički program, praćen dobrom muzikom, pesmom i igrom.
Na početku programa, kako je i red, pijanistkinja iz Lučana i dugogodišnja članica žirija na Dragačevskom saboru trubača, Nataša Plećaš i Dragan Pavlović iz Guče, vođa orkestra „Dragačevske trube“ koji se okitio nagradom publike na 61. Saboru, odsvirali su himnu Srbije.
Upoznali smo ih sa razglednicom opštine Lučani, kulturnim dobrima, lepotama ovog dela Srbije.

Za odličan zvuk i dobru atmosferu pobrinuo se orkestar majstora trube Gvozdena Rosića iz Rtiju koji je spletom pesama i kola razgalio publiku koja nije uspela da ostane mirna. Svi do jednog su ustali, uhvatili se u kolo i zaigrali.
Kroz mini film pokušali smo da im dočaramo magiju koju više od šest decenija prenosi Dragačevski sabor trubača.
Za dobru igru bili su zaduženi naši saradnici, prijatelji i redovni učesnici Sabora, KUD „Abrašević“ iz Guče. Duo koji čine pijanistkinja Nataša Plećaš i trubač Dragan Pavlović ukrstili su tonove, ispreletali zvukove i zasvirali „Kafu mi draga ispeci“ i „Makedonsko devojče“. Ovaj neobičan duo ispraćen je ovacijama.
A za kraj programa još jednom je zasvirao majstor trube Gvozden Rosić sa orkestrom i ponovo podigao na

noge sve učesnike obuke, naše goste ali slobodno možemo reći i nove prijatelje Guče.
Mladići, devojke i njihovi profesori su se uz osmeh zahvalili na ovom prijatnom iznenađenju i dobroj energiji. Boravak u Guči ostaće nam u najlepšem sećanju, povikali su u glas.
Ostalo je obećanje da ćemo se ponovo videti, ako ne pre, onda u avgustu, od 11-13. kada će po 62. put zasvirati najzlatnije dragačevske trube na Saboru trubača u Guči.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights