Lučani: Javni poziv za davanja po hektaru u iznosu od 9.000 dinara

Javni poziv za davanja po hektaru u iznosu od 9.000 dinara raspisan je 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači će svoje zahteve moći da podnose do 31. maja.

Neće biti čekanja zatvaranja javnog poziva, već će poljoprivrednicima sredstva biti isplaćivana odmah po obradi zahteva, kako bi što pre došli do novca koji im je potreban za setvu.

Subvencija po hektaru obuhvata 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo. Kako bi što veći opseg poljoprivrednika mogao da dobije ovu vrstu podsticaja, ove godine je pomeren datum preseka stanja registrovanih gazdinstava i produžen sve do kraja trajanja javnog poziva.

Ranije je bilo propisano da za ovu vrstu subvencija mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra prethodne godine. Svi poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Lučani elektronske zahteve mogu podneti uz pomoć zaposlenih iz opštinske uprave svakim radnim danom do trajanja javnog poziva u vremenskom intervalu od 07:00 do 15:00 časova u prostorijama uprave u Guči i Lučanima.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights