Otvorene renovirane prostorije vrtića „Bambi“ u Guči

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Lučani, gde je u Guči svečano otvorio vrtić „Bambi“.

„Ono što je važno da se naglasi jeste da je do sada postojala, a nadam se da će tako biti i u buduće, veoma dobra saradnja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali i drugih ministarstava sa opštinom Lučani“, istakao je ministar Martinović.

Prema njegovim rečima, dokaz te saradnje jeste i vrtić „Bambi“, koji je rekonstruisan sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

„Reč o objektu predškolske ustanove „Naša radost“ koji se nalazi u Guči i nosi ime „Bambi“, a u kojem je trenutno smešteno oko 250 dece, a verovatno će do kraja godine tu biti i još pedesetak dece iz okolnih mesta, što znači da će u ovaj objekat biti smešteno oko 300 dece. Objekat je zaista veoma lep i funkcionalan. Sve je urađeno po najvišim standardima i mališani koji su ovde smešteni imaće zaista dobre uslove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, rekao je Martinović.

On je istakao da će u narednom periodu u opštini Lučani, uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ali i Ministarstva za javna ulaganja i zaštite životne sredine, biti realizovano nekoliko važnih projekata.

„Lučani su jedna lepa opština, opština koja ima dobru perspektivu. Zadatak države je da omogućimo građanima opštine Lučani da nastave svoj život ovde. Da mladi ljudi ostanu da žive u Lučani i u tom smislu je važno da i opština i država zajednički rade na tome“, zaključio je Martinović.

Milivoje Dolović je istakao da je ovo prva rekonstrukcija ovog vrtića u poslednjih pola veka.

„Resorno ministarstvo je pomoglo rekonstrukciju ovog objekta sa 26 miliona dinara, dok smo 10 miliona izdvojili mi iz budzeta lokalne samouprave. Ovo je prva rekonstruckija vrtića posle 1972. godine, dakle posle 50 godina ovo je prva ozbiljnija rekonkstrukcija vrtića“, rekao je Dolović.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija je pre svega obuhvatila zamenu kompletne stolarije na spoljnom omotaču, zamenu izolacije, unutrašnje stolarije i kompletne krovne konstrukcije, jer je na određenim mestima vrtić prokišnjavao.

„Vrtić sada impozantno i mnogo lepo deluje. U njega ide 250 dece, a do kraja godine sa isturenim odeljenjima u Viči, Kaoni i Kotraži ćemo primiti i do 300 dece. Namera lokalne samouprave jeste da u narednom periodu budemo među retkim lokalnim samoupravama u kojima ne postoji lista čekanja za vrtić, da svako dete koje želi da se upiše u vrtić, ono će se i upisati“, rekao je Milivoje Dolović.

Nakon otvaranja vrtića, ministar Martinović je sa predstavnicima lokalne samouprave i predsednikom opštine obišao rekonstruisan bazen u Guči, koji je ovom obnovom dobio i krovnu konstkrukciju.

Ministar Martinović je tokom današnje posete, predsedniku opštine Lučani, Milivoju Doloviću, uručio 21 laptop računar za potrebe opštinske uprave.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights