DECA IZ OPŠTINE LUČANI NA LETOVANJU U BAOŠIĆU

Grupa od trideset devojčica i dečaka sa područja opštine Lučani u priodu od 24.7. do 3.8.2023. godine, boravi na desetodnevnom letovanju u odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošiću.

Ovogodišnje letovanje organizovao je Crveni krst Lučani uz finansijsku podršku Crvenog krsta Srbije. Mališani će, pored kupanja i uživanja u čarima mora, imati i edukativne aktivnosti. Naime, tokom njihovog boravka biće organizovana i Letnja škola Crvenog krsta. Realizacijom radionica, mladi iz Lučana, Novog Sada, Užica, Ivanjice i drugih mesta, dobiće priliku da bliže upoznaju rad i funkcionisanje Crvenog krsta, najveće i najmasovnije svetske humanitarne organizacije. Biće tu teme iz oblasti prve pomoći, realističkog prikaza povreda, promocije humanih vrednosti, likovnih i literarnih sekcija, folklora, kao i sportskih disciplina.

Grupu sačinjavaju deca osnovnoškolskog uzrasta iz porodica slabijeg materijalnog stanja, samohranih roditelja, kao i nekoliko učenika koji su tokom protekle godine pokazali zapažene rezultate u van nastavnim aktivnostima, a vezane su za humanitarni rad.

Deca uživaju, uslovi u odmaralištu su odlični, pa im želimo lepo vreme i nezaboravno letovanje.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights