Uhapšeno 28 osoba zbog sumnje na zloupotrebe, među njima bivši čelnici Arilja i Prijepolja

Dvadeset osam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova, saopštio je MUP.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je protiv tri osobe.

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara E. Š. (1981), odgovorno lice Zavod za urbanizam S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je za jednom osobom podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Uhapšeni su i bivšeg predsednika opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića „Miša Cvijović“ I. K. (1978), kao i šestoro službenika opštine Prijepolje, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj u Arilju su uhapšeni bivši predsednik te opštine M. N. (1956), zamenik predsednika B. V. (1965), rukovodioci opštinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962), funkcioner Mesne zajednice Kruščica T. K. (1975), funkcioner FK „Budućnost“ iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica opštine, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te lokalne samouprave.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilje Z. T., podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki.

Akcija je izvedena u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Predsednik Aleksandar Vučić rekoa je na konferenciji za novinareo da su jutros uhapšena dva bivša predsednika opštine iz redova Srpske napredne stranke. Reč je o, kako je kasnije rekao, bivšim čelnicima opština Arilje i Prijepolje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je kolegijum sa načelnicima Uprave kriminalističke policije na kome je pohvalio pripadnike Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije za obavljenu akciju.

Na kolegijumu su definisani prioriteti u radu Uprave kriminalističke policije kojoj će poseban akcenat biti na borbi protiv organizovanog kriminala, posebno narko-trafikiniga.

Izvor / RTS / infopress /

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights