U Kosjeriću počinje rekonstrukcija električne mreže

Opštinu Kosjerić danas je posetila ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, gde je najavila da će u ovoj opštini biti započeta rekonstrukcija dotrajale eletrične distributivne mreže duge 21 kilometar.

“Uređena saobraćajna i energestska mreža su dva osnovna preduslova za bolji život naših građana. Nije  problem količina električne energije jer nje ima, ali je bitna stabilnost snabdevanja i da meštani ne osećaju smetnje. Zato se toliko ulaže u energetsku mrežu, naročito u ovaj kraj koji je strateški jako važan jer će ovuda prolaziti transbalkanski koridor visokonaponske mreže, a Srbija će na taj način postati nezaobilazna ruta u prenosu energije”, istakla je Mihajlovićka

Prilikom današnje posete ministarka je obišla i gradsku toplanu koja će sledeće godine sa mazuta biti konvertovana na gas, što će pored zamene 100 individualnih kotlova koje subvencioniše Ministarstvo za zaštitu životne sredine, dodatno doprineti čistijem vazduhu u ovoj opštini.

Narodni poslanik Krsto Janjušević istakao je da je u toku realizcaija brojnih kapitalnih projekata, a energetska stabilnost i saobraćajna infrastruktura su preduslovi za razvoj svake opštine, ali i za dolazak novih investitora.

“Svi oni postavljaju upravo ta pitanja, a mi smo sada kao država konačano spremni da im odgovorimo i da im obzebdimo uslove za poslovanje, a samim tim i građani da žive bolje”, rekao je Janjušević.

Izvor/Zapadne info

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights