Vredne nagrade učenicama Srednje škole „Dragačevo“

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, organizovao je danas prijem za četiri učenice i njihovog mentora koje su na Međunarodnom takmičenju „STEMEduHack“ osvojile drugo mesto.Tim povodom uručena im je novčana nagrada u iznosu od po 50.000 dinara.

Na osnovu dugogodišnjeg učešća i uspeha u aktivnostima koje sprovodi organizavija Dostignuća mladih u Srbiji, Srednja škola „Dragačevo“ je primila poziv da se prijavi naSTEMEdu Hack događaj (takmičenje), koji organizuje JAEurope i kompanija Jonson&Jonson.

Na osnovu kvaliteta prijave, tim Srednja škole” Dragačevo” Vanja Obradović, Gorana Terzić, Jana Domanović i Milica Stojić, sa mentorom profesorkom Milenom Obradović izabran, kao jedan od deset timova iz Evrope, koji je učestvovao na ovom takmičenju, koje je organizovano od 8. do 10. novembra.

Pored deset timova iz Evrope na takmičenju je učestvovalo i deset timova sa Bliskog Istoka i Severne Afrike.Učenice Srednje škole „Dragačevo“ radile su zajedno sa timom iz Palestine na razvoju proizvoda u oblasti nege. Vanja, Jana, Milica i Gorana predstavile su žiriju ideju o biorazgradivim kontaktnim sočivima, koja pružaju zaštitu od štetnih zračenja. Ova ideja i projekat donele su im drugo mesto na ovom Međunarodnom takmičenju, a to je ujedno i najbolji plasman naše zemlje na ovoj vrsti takmičenja.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights