Mališani iz Arilja prošli obuku plivanja na bazenu u Lučanima

I ove godine malisani iz Arilja dobili su priliku da naprave svoje prve plivačke korake ili bar da poboljšaju umeće plivanja u okviru besplatne škole plivanja, koju Sportiki savez opštine Ariđe svake godine organizuje za svoje najmladje sugrađane. Prošle godine škola plivanja održana je na Požeškom gradskom bazenu, a ove godine odlučeno je da to bude na bazenu u Lučanima, gde već druga grupa polaznika uspešno završava svoju obuku. Sportski Savez opštine Arilje organizuje besplatnu školu plivanja za decu od 6 do 8 godina. Sa decom rade licencirani treneri profesori fizičkog vaspitanja. Obuka traje od 10. do 24. jula.

Možda različitih uzrasta i sposobnosti, svima mališani saglasni su da škole plivanja itekako znače kako zbog svega što ovde mogu da nauče, tako i zbog druženja u kome pored vode siguno najviše uživaju.

Na osposobljavanju za samostalno plivanje sa decom rade licencirani profesori fizičkog vaspitanja, koji inače imaju velikog iskustva u radu sa decom na bazenu.

Oslobađanje i straha od vode kod dece, u sve ostalo što plivanje kao fizička aktivnost doprinosi i od presudnog je značaja i na tome je najbolje raditi dok su još mali. U tome presudnu ulogu imaju roditelji koji prepoznaju trenutak kada dete treba da daju ruke profesionalca, a zatim i sami da nastave pravilno da rade sa njim, kako bi narednu sezonu dočekali bezbrižno, zajednički uživajući u svim blagodatima vode.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights